Melyik vizipipa kerámiat vegyek???

A vízipipa kultúrájában a megfelelő kerámia használata kiemelkedő fontosságú. A kerámiák nem csupán az ízvilágot befolyásolják, hanem a dohány egyenletes égetésében is kulcsszerepet játszanak. Két fő típust különböztetünk meg: a hagyományos és a modern, kifejezetten a phunnel típusú kerámiát.

A hagyományos kerámiák hosszú évek óta részei a vízipipa életének. Ezek jellemzően több lyukkal rendelkeznek a dohány elhelyezésére, lehetővé téve a füst áramlását.Különböző méretekkel és szemet gyönyörködtető kinézetekkel találhatjátok meg nálunk akár a KS Appot az Oblakot, Solarist vagy estleg az Alpaca alullyukas verziókat. Azonban a modern vízipipa-kultúra egy újabb csillagot is hozott magával: a phunnel kerámiát. Ez a típusú kerámia egy nagyobb központi lyukkal rendelkezik, amely segít megakadályozni a nedvesített dohány nedvesedését és csepegését, miközben lehetővé teszi a kívánt íz koncentrációját és az egyenletes égetést. Különbféle márkák közül pár phunnel kerámi még a széntartó konzolokhoz is tökéletesen passzol pl.: Cascade, Hookah John Ferris, Cascade, Oduman. Aki pedig a hagyományos fóliázási módszert részesíti előnyben, az előbb felsorolt kerámiák mellet a Bengala, Bs, Helium Atom is tökéletes választás lehet.

Mindkét kerámia típusnak megvannak a maga elengedhetetlen előnyei és rajongói. A hagyományos kerámiák hűek a régi stílushoz és egyszerűségükhöz, míg a phunnel kerámiák az ízek maximalizálására és a dohány hatékonyabb használatára összpontosítanak. Az igazi vízipipa-rajongóknak mindkét típusból érdemes kipróbálni, hogy megtapasztalhassák a különbséget és megtalálhassák a számukra tökéletes élményt.

404 hiba, error