Hj Alien Phunnel Kerámia teszt

Szervusztok Pipasok!

 

Biztos sokan hallottatok mar a kulonbozo keramiakrol, amelyek meg inkabb elvezhetove teszik mindannyiunk kedvenc hobbyat a pipazast. Mara mar kis hazankban is kaphatoak az egyiptomi keramian kivul, Vortex, illetve a kulonbozo Phunnel keramiak. Ezek az uj keramiak a fizika torvenyei alapjan a legkeveres modszerevel biztositjak hosszu idon at a fustolest akar egy egesz tarsasag szamara.

 

 

Eleg sok fajta Phunnel keramia van forgalomban az eredeti otlet a Tangiers Company-e, igy nez ki:

                                                                

tangiers-phunnel

A forro levego nem egyenes uton halad at a dohanylevelek kozott, hanem cirkulal (kering) a keramiaban igy az izeket sokkal tisztabban erezhetjuk.

Ma az egyik Phunnel tipust mutatjuk be nektek, mely Europaban egyedul nalunk kaphato a neve HJ Alien Phunnel. Ez az otlet Hookah John fejebol pattant ki, mivel a Tangiers cegnel nagyon nagy a sorban allas a keramiakert, ezert egy ugyanolyan jo anyagbol keszitetett egy sajat tipust, egyedi megjelenessel. Amiben John ujitott, hogy ez a keramia laposabb, mint a fenti kepen lathato kis meretu Tangiers Phunnel, ezert kevesebb dohanyt es szenet eszik tomesunk soran. A kevesebb dohany es szen mennyiseg egy normal egyiptomi keramiaba valo tomesnek felel meg, azonban izben es elmenyben fenyevekkel felulmulja azt. Lemertuk a dohany mennyiseget, amelyet az Alienbe tomunk es az uzemidot, es az eredmenyek magukert beszelnek! Mindossze 10-12 gramm dohany kell bele, amely 45-50 percig biztositja szamotokra a pipazast tiszta izzel es bo fusttel parositva.

 

A tomes soran le kell szogeznem azt, hogy figyelni kell, mennyit tomunk a keramiaba, mert a lapos kialakitas miatt kevesebb dohany kell, viszont, azt a 10-12 grammot, amellyel kibeleljuk Alienunket a jo ertelemben vett teljes mertekben elfustoljuk. 

Most pedig jojjon kepekkel es videoval illusztralt kedvcsinalo ehhez a keramiahoz, bemutatjuk a tomest, es a fust mennyiseget, amelyet a kicsike produkal. (annyit megsugok meg elozetesen, hogy a video egy kis nemafilmes premier Man In Black-es temara 😀 😀 😀 )

 

alien-phunnel1alien-phunnel2

 

Figyeljuk meg a kulonbseget az elso kephez kepest, egybol szembe tunik a cseszealj szeru forma, innen a nev, hogy Alien azaz foldonkivuli leny. 😀

 

alien-phunnel3

 

El Nakhla Mizo mentat es El Nakhla narancsot hasznaltam a mix elkeszitesehez, jobb oldalon pedig az 10-12g dohany, amelyet megeszik a keramia.

 

alien-phunnel4alien-phunnel5

 

A Phunnel keramiak osszes tipusat igy erdemes tomni, ha a melasz mellett glicerin is van hozzaadva a dohanyhoz, az Alien Phunnel eseten kulonosen figyelnunk kell, hogy a folia ne erintkezzen a dohannyal, mert akkor annyira kozel kerul a szen a dohanyokhoz, hogy ido elott veget er tomesunk. A kozepen elhelyezkedo szeles lyuknak koszonhetoen konnyu lesz szivni a keramiat, mivel szerkezetenek koszonhetoen a lyuk nem tomodhet el, valamint pluszkent elmondhato, hogy a melasz sem folyik le a pipankba.

alien-phunnel6

 

 

Korben erdemes 4-5 sorban lyukasztani a keramiat a dohany felett, a kup felett semmi esetre sem, mivel nem a meleg levegot, hanem a kellemes, hus, gyumolcsos fustot szeretnenk elvezni.Ajanlatos a pancel folia, vagy a grill alufolia hasznalata, mivel annak eroteljes megfeszitese szukseges ahhoz, hogy a kupon elhelyezkedo nagy lyuk a pipazas soran ne szippantsa be a foliat, ezaltal csokkentve a fustmennyiseget es az elmenyt.

Szinten fontos, hogy a tomes soran, ajanlatos 3db termeszetes szen hasznalata (Bamboocha, Coco Coal vagy a Cocobrico felezve), addig amig at nem melegszik a dohany, majd kesobb szamukat kettore is csokkenthetjuk, hogy ne egjen meg ido elott a tomesunk a tul sok hotol. Amikor mar nemileg osszezsugorodott a ket darab szen, akkor erdemes a harmadikat is visszahelyezni a keramia tetejere (vagy akkor, ha ugy erzitek, hogy csokkent a fust mennyisege). Meg lehet oldani szimpla 4 reteg haztartasi foliaval, illetve 2 db felbetort ongyullados szennel a foliazas es a szen kerdest.

Minden esetre az Alien Phunnel legnagyobb elonye talan az, hogy a dohanyt biztos elhasznaljuk, nem marad az aljan egy kevesbe egett, mar-mar frissnek mondhato level se.

 

Ime a video, melyrol a cikk elejen beszeltem, Horatioval kozosen keszitettunk szamotokra kedvcsinalokent:

 

 

 

 

Osszessegeben ugy erzem, minden szempontbol megeri az arat, ugyanis nehany doboz dohany vasarlasa utan mar megterul az ara. En szemely szerint teljesen elegedett vagyok vele, jobban belegondolva, miota megvettem szinte csak ezt hasznaltam, a Tangiers Phunnel keramiammal szemben. Maganyos pipasoknak is tokeletes, de siman kiszolgal 3-4 fos tarsasagot is, valamint „dohanybarat”.

Europaban jelen pillanatban egyedul Magyarorszagon kaphato, ezen belul is csak nalunk, a vizipipavasarlas.hu oldalon, 4900 forintos aron ez a kiemelkedo minosegu Amerikai keramia. Mindenkeppen vegyetek, vagy ha van lehetosegetek probaljatok ki, mert az elmeny magaert beszel!

 

Jo pipazast kivanunk!

 

Horatio es HookahFeco

404 hiba, error