44

negyvennegy

Meg egy lyukas szen a piacon: a 44.
Ongyullados szenek kb. 100 eve leteznek. Az egyik legregebbi gyarto a holland Harom Kiraly. Mint a nevebol is kiderul, ezt a szenet elsosorban a katolikus templomoknak szantak. A marka nagyon hosszu ideig volt sokak kedvence. Par eve azonban nagyon leromlott a minosege es az sem tett jot a forgalmanak, hogy sokan eszrevettek, a termeszetes szenek jobban visszaadjak a dohany izet.
Idokozben tobb ongyullados szen marka jelent meg a piacon, de sok ujat nem tudtak mutatni, mert minosegileg gyengebbek voltak mint a Harom Kiraly. Aztan tavaly megjelent a mi kis hazankban a lengyel gyartmanyu Carbopol Ring. Az eddigi ongyullados szenek csak utanzatai voltak a Harom Kiralynak. A Carbopol Ring valamit megvaltoztatott. Sokkal jobb a minosege, tomorebb, tisztabb az anyaga es hosszabb ideig is adja hot a Harom Kiralyhoz kepest. Tudjuk, minden jo dolgot utanoznak. Ezt is.
A Ring utan a nemetek legyartottak a 44-et. A 44 szen is lyukas es nevenek megfeleloen a merete 44 mm. A Ring 38 mm-ehez kepest ez a 44mm, ami szerintem jobb. Viszont a Carbopol Ring tomorebb mint a 44. A 44 ugyanugy mint a Ring gyorsan indul es hosszu ideig ad hot. Vegeredmenyben, szerintem a 44 is jobb szen mint a Harom Kiraly holland szen.
Termeszetesen lesz akinek bejon, lesz akinek nem. En azert batran ajanlom a probat, erdemes.
Ha lesz idom, keszitek videot is a 44 ongyullados szenrol.

Mindenkinek jo pipazast!

404 hiba, error